Albuesmerter - Tennisalbue kan behandles

Albuesmerter

Smerter, stivhed og nedsat bevægelighed i albuen kan være et stort handicap. Smerter i albuen skyldes oftest skader eller overbelastninger. Belastningsskader i albuen kan opstå i forbindelse med arbejde og/eller sport, og de kan blive kroniske. Skader i albuen kan være svære at komme af med, da de fleste bruger albue, arm og underarm meget i hverdagen og i forbindelse med f.eks. kontorarbejde.

De hyppigste årsager til smerter i albuen er:

  • Tennisalbue/musearm
  • Golfalbue
  • Betændelse i slimsækken på bagsiden af albuen
  • Gener efter tidligere skader eller brud

Tennisalbue
Tennisalbue er den hyppigste årsag til smerter i albuen. Tennisalbue skyldes betændelse i senefæstet på ydersiden af albuen. Tilstanden opstår typisk ved akut eller langvarig overbelastning af albuen.

Musearm
Smerterne ved denne tilstand opstår på grund af gentagne anstrengelse af muskler, led, sener og nerver i armen, og opstår typisk ved anvendelse af PC-mus. Musealbue kan vise sig som tennisalbue og golfalbue.

Golfalbue
Golfalbue er ikke så hyppig som tennisalbue. Golfalbue skyldes betændelse i senefæstet på indersiden af albuen, og smerterne forværres ved brug af hånden. Tilstanden opstår på grund af overbelastning.

Betændelse i slimsækken på bagsiden af albuen
Tilstanden skyldes typisk en skade, langvarigt tryk eller irritation mod albuens bagside. Der opstår en lokal hævelse, men tilstanden er ofte smertefri. Er betændelsen aggressiv kan den give rødme og smerter.

Behandling af albuesmerter
Fælles for de hyppigste albuesmerter er, at de ofte opstår på grund af en gentagende overbelastning. Behandlingen består i at ændre belastningen og lindre smerter. Behandlingsformer som akupunktur, laserbehandling, tapeteknikker samt mobilisering med bevægelse (Mulligan Concept), har vist sig særdeles effektive i behandlingen. Få mere at vide om disse behandlingsformer længere nede på denne side.

Book tid til behandling
Vores dygtige og erfarne behandlere kan hjælpe med at finde den helt rigtige behandlingsform for dig og dine smerter. Book tid via telefon eller online booking, og lad os finde den bedste løsning i fællesskab.

Smerter i hånden

Karpaltunnelsyndrom - Seneskedehindebetændelse: Behandling i Allborg

De hyppigste årsager til smerter i hånden er:

  • Overbelastning
  • Karpaltunnelsyndrom
  • Traume ved fald eller slag
  • Leddegigt eller Slidgigt

Overbelastning af håndled
Oplever man fastlåsninger i håndrodsknoglerne og/eller underarmen, er der ofte tale om en overbelastning af håndleddet. Der kan opstå snurren og smerter i hånden og fingrene, og det kan trække helt op til albuen.

Karpaltunnelsyndrom
Lidelsen kan deles op i seneskedebetændelse, senehindebetændelse og senebetændelse. Ved seneskede-, senehinde-og senebetændelse opstår inflammationen henholdsvis i seneskeden i håndleddet, i senehinden i underarmen og hånden eller i senerne i underarm og hånd.

Traume ved fald eller slag
Har man prøvet at afværge et fald ved at tage fra med en strakt hånd, kan det være årsag til smerter. Et fald eller slag på hånden kan give fraktur og/eller fejlstilling i hånd eller underarm, og giver gener i lang tid.

Slidgigt
Smerter og stivhed i hånden kan stamme fra leddegigt eller slidgigt. Slidt brusk i leddet kan give periodiske og smertefulde anfald.

Behandling og genoptræning
Behandlings- og træningsforløbet afhænger af håndens beskadigelsestype, samt omfanget og lokaliseringen af skaden. Ved en skade i hånden er det vigtigt at sikre sig, at skulderens og albuens funktioner også fungerer optimalt, da få graders bevægelse i skulderen kan give store udsving i håndens position.

Hos Vejgaard Fysioterapi tilbyder vi forskellige behandlingsformer, og tilrettelægger et genoptræningsforløb, der er skræddersyet dig. Kontakt klinikken og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dine smerter.

Behandlingsformer / Specialer

Er du interesseret i at vide mere om hvilke behandlingsformer, vi kan tilbyde dig?
Læs mere om de behandlingsformer/specialer, som egner sig bedst til smerter i albue og hånd, herunder:

LaserbehandlingLaserbehandling

Akupunktur i AalborgAkupunktur

Mulligan Concept

tape-teknikkerTape teknikker

Book tid til behandling

Ring og bestil en tid på tlf. 98161942 eller book en tid online via “online booking”

Online booking