Knæsmerter behandling

Knæsmerter

Der kan være mange forskellige årsager til smerter i knæleddet. Knæleddet er stort og består af mange strukturer, herunder knogle, brusk, ledhinder, menisker, ledbånd og slimsække. I området omkring knæleddet findes også muskler og sener. Hvis disse strukturer bliver overbelastet, giver det smerter, hævelser og betændelsestilstand i knæet.

Smerter i knæet kan opstå i forbindelse med sportsskader. I Danmark løber ca. 25% af befolkning, og omkring 800.000 får årligt en løbeskade. Får man en knæskade, kan man anvende fysioterapeutisk genoptræning til at styrke og stabilitetstræne muskler og bindevæv i knæet.

Når man får en knæskade opstår der ofte hævelse og betændelse i og omkring knæleddet. Det kan medvirke til, at knæet bliver ustabilt, og musklerne ikke fungerer optimalt sammen. Behandlingen er typisk en blanding af genoptræning og mobilisering af de led, som ikke bevæger sig hensigtsmæssigt. Behandlingen hjælper knæets muskler til at samarbejde igen, og får knæet tilbage på samme niveau som før skaden. Træningen af knæet er også med til at fjerne og forebygge knæsmerter.

Af og til kan man opleve, at en skade ikke vil forsvinde, selvom man har prøvet genoptræning, lange pauser og forskellige behandlinger. Disse tilfælde kræver en anderledes tilgang til behandling. Dette kunne være en kombination af manuel behandling, øvelser eller akupunktur. Hvilken behandlingsform, der bør anvendes, vurderes i hvert enkelt tilfælde.

De hyppigste årsager til smerter i knæet er:

  • slidgigt
  • betændelse
  • ledbåndsskader

Er du i tvivl om vi kan hjælpe med behandling af dine knæsmerter?
kontakt klinikken og hør nærmere.

Få behandling
Vores dygtige og erfarne behandlere kan hjælpe med at finde den helt rigtige behandlingsform for dig og dine smerter. Book en tid via telefon eller online booking for at høre nærmere om dine muligheder, og lad os finde den bedste løsning sammen.

Hoftesmerter

Hoften er det største vægtbærende led i kroppen. Selvom hoftesmerter ikke er så udbredt som ryg-, nakke- og knæsmerter, er der stadig mange som oplever problemer i hoften. Især den ældre del af befolkningen er særligt udsatte for hoftesmerter.

Hoftesmerter

Der kan være mange årsager til smerter i hoften, og det er derfor vigtig at få foretaget en grundig forundersøgelse, som kan danne grundlag for et effektivt behandlingsforløb. Smerter i hoftens led er ofte lokaliseret foran i lysken, og smerterne kan trække ned af låret mod knæet.

De hyppigste årsager til hoftesmerter er:

  • Slidgigt
  • Skader
  • Inflammation i hoften
  • Betændelse i slimsækkene
  • Indeklemning af nerver
  • Muskelsmerter

Når man skal diagnosticere årsagen til hoftesmerter, er det vigtigt at kende den præcise placering af smerterne, da dette fortæller en del om årsagen bag smerterne.

Har man smerter på indersiden af hoften eller i skridtet, kan dette være symptom på problemer i selve hofteleddet. Har man derimod smerter på ydersiden af hoften, den øvre del af låret eller i den ydre del af ballerne, kan dette være et symptom på problemer med muskler, ledbånd, sener eller andre bløde dele af vævet omkring hofteleddet.

Derudover kan hoftesmerter skyldes tilstande i andre dele af kroppen f.eks. lænden eller knæet. Dette kaldes refererede smerter. Hoftesmerter kan normalt afhjælpes ved hjælp af fysioterapeutisk behandling.

Behandlingsformer / Specialer

Er du interesseret i at vide mere om hvilke behandlingsformer, vi kan tilbyde dig?
Læs mere om de behandlingsformer/specialer, som egner sig bedst til knæ-og hoftesmerter, herunder:

 


Akupunktur


Laserbehandling

Shockwave
Shockwave

muskuloskeletal
Muskuloskeletal Fysioterapi

 

 


Okklusionstræning

Såler
Ortopædiske såler

tape-teknikkerTape teknikker

 

 

Book tid til behandling

Ring og bestil en tid på tlf. 98161942 eller book en tid online via “online booking”

Online booking